Quantcast

112 Atlantic Avenue

325 Henry Street

Four-Story, Eight-Unit Mixed-Use Building Tops Out at 325 Henry Street, Cobble Hill

Construction has topped out on the four-story, eight-unit mixed-use building under development at 325 Henry Street, also known as 112 Atlantic Avenue, located in Cobble Hill. All eight of the project’s condominiums are also sold out, the Brooklyn Daily Eagle reported. The latest building permits indicate the structure encompasses 25,244 square feet and rises 50 feet to its roof, not including bulkhead elements.


325 Henry Street

New Rendering Of Four-Story, Eight-Unit Mixed-Use Project At 325 Henry Street, Cobble Hill

Back in December of 2014, YIMBY reported on the Landmarks Preservation Commission approval of the four-story, eight-unit mixed-use building at 112 Atlantic Avenue, in northern Cobble Hill (within the Cobble Hill Historic District), after initial plans for the site were rejected the month before. Curbed NY now has a new rendering of the project, which is reportedly now under construction and using the address 325 Henry Street. The latest filings describe a 25,244-square-foot structure with 6,000 square feet of ground-floor retail space. The condominium units will begin on the second floor and should average a very spacious 2,169 square feet apiece. There will also be six bike storage spaces and an eight-car automated parking garage in the cellar. BKSK Architects is designing, and Avery Hall Investments and OTL Enterprises are the developers. Completion is probably expected later this year or in 2017.



112 Atlantic Avenue

Landmarks Commission Not Ready To Approve New Building At 112 Atlantic Avenue

On Tuesday, the New York City Landmarks Preservation Commission, heard a proposal to build a four-story residential building in Cobble Hill, but did not give it the go-ahead. The concept for 112 Atlantic Avenue (at the corner of Henry Street) has eight residential units, plus commercial space and a nine-car automated parking garage entrance on the ground floor (with the actual parking spaces being located on the cellar level). The commercial space would require a variance from the Board of Standards and Appeals.

Read More